Άγιος, Άγιος, Άγιος Κύριος Σαβαώθ· πλήρης ο ουρανός και η γη της Δόξης Σου. Ωσαννά εν τοις Υψίστοις· Ευλογημένος ο Ερχόμενος εν Ονόματι Κυρίου. (Άγιος, Άγιος, Άγιος είσαι Κύριε των Δυνάμεων· γεμάτος ο ουρανός και η γη από τη Δόξα Σου. Σώσε μας, Ύψιστε Θεέ· Ευλογημένος ο Ερχόμενος στο Όνομα Του Κυρίου).
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Τι γνωρίζουμε για τον "Σταυρό της Φλώρινας"; ( + βιντεο )

Σήμα κατατεθέν, από μακριά και πριν ο επισκέπτης μπει στην ακριτική πόλη της Φλώρινας και δή την νύχτα, θα δει έκπληκτος να ξεπροβάλλει πάνω από τον ουρανό της πόλης ένας φωτεινός Σταυρός που κεντρίζει το βλέμμα του επισκέπτη! Πλαισιωμένος από τα άστρα σαν εικόνισμα μας αγκαλιάζει καθε φορα που ο ήλιος παίρνει την καθοδική πορεία του και χάνεται στον ορίζοντα... 
Μας φυλάει θυμίζοντας σε όλους μας πως ο Κύριος βρίσκεται κάπου εκεί ψηλά σκεπάζοντας με την αγκάλη του όλους εμάς που τον έχουμε ανάγκη!
Μεγαλοπρεπής και ψηλός (33) μέτρα, όσα τα χρόνια του Χριστού μας, χτισμένος το 1971, από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Πρεσπών Φλωρίνης και Εορδαίας Αυγουστίνο Καντιώτη. 
Είναι ορατός ακόμη και την ημέρα στην κορυφή του βουνού (1.000 μέτρα ύψος) ...

Κάνοντας έναν πρόχειρο παραλληλισμό, αυθόρμητα έρχεται στο μυαλό, ο Γολγοθάς και ο επίπονος αγώνας του Κυρίου μας να τον ανέβει.
Έτσι λοιπόν θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε τον προσωπικό αγώνα, και να ανέβουμε τον Γολγοθά της ζωής, ώστε να ανταμειφθούμε με την αιώνια ζωή...

Αν ποτέ λοιπόν αγαπητέ επισκέπτη σε φέρει ο δρόμος σου, προς τα εδώ πάνω, σήκωσε λίγο το βλέμμα σου ψηλά και θα θαυμάσεις και συ το μεγαλείο αυτό.
Θα νιώσεις Ταπεινότητα, Αγαλλίαση και ένα κύμα Αγάπης θα πλημμυρίσει όλες σου τις αισθήσεις!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχείο