Άγιος, Άγιος, Άγιος Κύριος Σαβαώθ· πλήρης ο ουρανός και η γη της Δόξης Σου. Ωσαννά εν τοις Υψίστοις· Ευλογημένος ο Ερχόμενος εν Ονόματι Κυρίου. (Άγιος, Άγιος, Άγιος είσαι Κύριε των Δυνάμεων· γεμάτος ο ουρανός και η γη από τη Δόξα Σου. Σώσε μας, Ύψιστε Θεέ· Ευλογημένος ο Ερχόμενος στο Όνομα Του Κυρίου).
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

7 Γεροντικές συμβουλές


Εκείνων που ο αγώνας είναι τέλειος, τελειότερη είναι η αμοιβή, και εκείνων που δεν είναι τέλειος ο αγώνας, ελλειπής είναι η αμοιβή. (Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος)

Αν δεν υπήρχαν αντίπαλοι, δε θα υπήρχαν αγώνες. Κι αν δεν υπήρχαν αγώνες, δεν θα υπήρχαν στεφάνια. (Άγιος Θεοφύλακτος)

Το άγχος καταπολεμείται με την εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού και τον καλόν αγώνα. (Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης)

Να υπακούετε στους πνευματικούς σας πατέρες και προεστούς, διότι αυτοί αγρυπνούν για τις ψυχές σας σαν άνθρωποι που θα δώσουν λόγο για σας. (Εβρ. ιγ´ 17)

Όσο πνευματικός άνθρωπος είναι κάποιος, τόσο λιγότερα δικαιώματα έχει σ’ αυτή τη ζωή. (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Στην πνευματική ζωή πρέπει να βαδίζουμε έχοντας οδηγό τις εντολές του Χριστού και όχι την ανθρώπινη λογική. (Συμβουλές Γέροντος)

Μη μεθάτε με κρασί, πράγμα που είναι ασωτία, αλλά να γεμίζετε από Πνεύμα και να μιλάτε μεταξύ σας με ψαλμούς, ύμνους και άσματα πνευματικά και να άδετε και να ψάλλετε με την καρδιά σας στον Κύριο. (Εφεσ. ε´ 18-19)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχείο