Άγιος, Άγιος, Άγιος Κύριος Σαβαώθ· πλήρης ο ουρανός και η γη της Δόξης Σου. Ωσαννά εν τοις Υψίστοις· Ευλογημένος ο Ερχόμενος εν Ονόματι Κυρίου. (Άγιος, Άγιος, Άγιος είσαι Κύριε των Δυνάμεων· γεμάτος ο ουρανός και η γη από τη Δόξα Σου. Σώσε μας, Ύψιστε Θεέ· Ευλογημένος ο Ερχόμενος στο Όνομα Του Κυρίου).
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Οι Άγιοι έχουν από το Θεό τη δύναμη να μας βοηθούν

Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης (1866-1938).


Οι Άγιοι ακούνε τις προσευχές μας και έχουν από το Θεό τη δύναμη να μας βοηθούν. Αυτό είναι γνωστό σ’ όλο το γένος των χριστιανών.
Ο πάτερ Ρωμανός, ο γυιος του πατρός Δοσίθεου, μου διηγόταν πως όταν ήταν ακόμα στον κόσμο πολύ νέος, έτυχε να διαβή σ’ εποχή χειμώνα το Δον.
Ξαφνικά ράγισαν οι πάγοι του ποταμού και τ’ άλογο του έπεσε μέσα στην τρύπα που άνοιξε και σε λίγο όλο το έλκηθρο και το άλογο βυθιζόταν στους πάγους.

Αυτός, μικρό παιδί, φώναξε:

“Άγιε Νικόλα, βοήθησέ με να σύρω έξω το έλκηθρο” και τραβώντας τα χαλινάρια, είδε αμέσως έλκηθρο και άλογο έξω από τους πάγους.

Διήγηση του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτη όπως περιέχεται στο βιβλίο του Αρχιμανδρίτη Σωφρονίου ο “Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης”, έκδοση Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ

http://www.pemptousia.gr/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχείο