Άγιος, Άγιος, Άγιος Κύριος Σαβαώθ· πλήρης ο ουρανός και η γη της Δόξης Σου. Ωσαννά εν τοις Υψίστοις· Ευλογημένος ο Ερχόμενος εν Ονόματι Κυρίου. (Άγιος, Άγιος, Άγιος είσαι Κύριε των Δυνάμεων· γεμάτος ο ουρανός και η γη από τη Δόξα Σου. Σώσε μας, Ύψιστε Θεέ· Ευλογημένος ο Ερχόμενος στο Όνομα Του Κυρίου).
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Είπε Άγιος.. , Είπε Γέρων..

"Ο άνθρωπος ακολουθεί τον Θεό, όταν εκτελεί τις εντολές Του, όταν μελετά και εφαρμόζει τον νόμο του Θεού ημέρα και νύκτα. «Λύχνος τοις ποσί μου ο νόμος σου και φως ταις τρίβοις μου». Ο νόμος του Θεού, τον οποίον μελετά ο Χριστιανός, γίνεται σ' αυτόν φως στον δρόμο που οδηγεί στην αιώνια ζωή."
Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης

"Ζώντας μέσα στους φορτικούς και μερικές φορές τρομακτικούς πειρασμούς είναι πολύ καλό να έχουμε πάντοτε μπροστά μας τον Κύριο και με την παρουσία Του να παραμένουμε σε αδιάλειπτη προσευχή και να κρατούμε μαζί μας αυτή την πολυπόθητη παρουσία του Γλυκύτατου Χριστού μας."
Άγιος Σεραφείμ Ρομάντσιωφ της Μονής Γκλινσκ

"Φυλάξου να μην κατακρίνεις τον πλησίον σου. Για να μην πέφτεις σ' αυτό τον πειρασμό, παύσε να ασχολείσαι με την συμπεριφορά των άλλων."
Άγιος Παρθένιος Λαύρας Κιέβου

"Θέλουμε πάντοτε να αλλάξουμε πρώτα τους άλλους και τελευταία εμάς
Το σημείο εκκίνησής μας είναι πάντοτε λανθασμένο. Αντί να ξεκινούμε από τον εαυτό μας, εμείς θέλουμε πάντοτε να αλλάξουμε πρώτα τους άλλους και τελευταία εμάς. Αν ο καθένας ξεκινούσε πρώτα με τον εαυτό του, θα είχαμε παντού τριγύρω ειρήνη."
Γέροντας Θαδδαίος της Βιτόβνιτσα

"Ας βιαστούμε
Η ζωή μας είναι σύντομη, ας βιαστούμε να κάνουμε το καλό στον κόσμο."
Γέροντας Γερβάσιος Ραπτόπουλος

"Εάν ο εχθρός σου φέρει λογισμούς άτοπους και ενάντιους και αμέλεια στην πνευματική σου εργασία, ή και ό,τι άλλο εναντίον της σωτηρίας της ψυχής σου και της αγάπης του Χριστού και του θείου πόθου, με ό,τι συμβαίνει να βλέπεις ή να ακούς, επειδή ζεις στον κόσμο, πολέμησέ τον και συ με την σωτήρια προσευχή, με το «Κύριε, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με». Υπεραγία Θεοτόκε, βοήθει μοι."
Γέροντας Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχείο