Άγιος, Άγιος, Άγιος Κύριος Σαβαώθ· πλήρης ο ουρανός και η γη της Δόξης Σου. Ωσαννά εν τοις Υψίστοις· Ευλογημένος ο Ερχόμενος εν Ονόματι Κυρίου. (Άγιος, Άγιος, Άγιος είσαι Κύριε των Δυνάμεων· γεμάτος ο ουρανός και η γη από τη Δόξα Σου. Σώσε μας, Ύψιστε Θεέ· Ευλογημένος ο Ερχόμενος στο Όνομα Του Κυρίου).
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

"Πώς θα μάθω να προσεύχομαι;" Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Η προσευχή γίνεται με το Άγιον Πνεύμα

Πολλές φορές σκέφτομαι αν εμείς οι άνθρωποι αναζητώντας τη χαρά και την ευτυχία, μήπως αγνοούμε ότι η αιώνια χαρά και ευτυχία βρίσκεται στον Θεό!
Αναζητούμε τον Ουράνιο Πατέρα μας, αλλά δε ξέρουμε που να ψάξουμε. Αγαπάμε τον Κύριο μας Ιησού Χριστό και θέλουμε να κερδίσουμε την Βασιλεία του Θεού. Όταν στρέφουμε σ' Αυτόν το νου μας θέλουμε να Του μιλήσουμε, πως όμως ο διάλογος αυτός επιτυγχάνεται; Με τη προσευχή.

Στη σύγχρονη κοινωνία που ζούμε βλέπουμε ένα (εικονικό) λαμπερό και φωτεινό κόσμο. Πνευματικά όμως ζούμε στο (πραγματικό) σκοτάδι.
Για να έρθει το θείο φως στη ψυχή μας χρειάζεται να γυρίσουμε το διακόπτη της προσευχής.

Αναρωτιέται όμως ο άνθρωπος: "Πως θα μάθω να προσεύχομαι;" Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Η προσευχή γίνεται με το Άγιον Πνεύμα.
Αυτό είναι που διδάσκει τη ψυχή μας πως να προσεύχεται.
Να απευθυνόμαστε στον Θεό όχι απλά με ύφος αλλά και την πραγματική αίσθηση ταπεινού δούλου, με φωνή παρακλητική και ικετευτική. Τότε η προσευχή μας είναι ευάρεστη στον Θεό. Να στεκόμαστε με ευλάβεια ενώπιον του Χριστού. Όταν κινηθεί για προσευχή ο νους του ανθρώπου, αμέσως έρχεται και η "θεία χάρις". Τότε  ο άνθρωπος γίνεται χαριτωμένος και βλέπει με άλλα μάτια τα πάντα.
Το παν είναι να αγαπήσουμε τον Χριστό, την προσευχή και τη μελέτη της Αγίας Γραφής.

πατήρ Χαράλαμπος Π.  

http://enoriakonstantinouelenis.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχείο