Άγιος, Άγιος, Άγιος Κύριος Σαβαώθ· πλήρης ο ουρανός και η γη της δόξης Σου. Ωσαννά εν τοις υψίστοις· ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου. Ωσαννά εν τοις υψίστοις (Άγιος, Άγιος, Άγιος είσαι Κύριε των Δυνάμεων· γεμάτος ο ουρανός και η γη από τη δόξα Σου. Σώσε μας, ύψιστε Θεέ· ευλογημένος ο ερχόμενος στο όνομα του Κυρίου. Σώσε μας, ύψιστε Θεέ)
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

Λένε κάποιοι: «Πού είναι τα θαύματα του Θεού πλέον; Γιατί στην εποχή μας δεν θαυματουργεί;» Μια πρόσφατη ιστορία (17 Μαρτίου 2013) επέμβασης του Θεού

Κι όμως χιλιάδες είναι παγκοσμίως τα καθημερινά παραδείγματα ιάσεων δια του ελέους του Θεού και της προσευχής. Και λέμε «δια της προσευχής» διότι ο Θεός, για να μας ελεήσει, θέλει από εμάς τους ανθρώπους να συνεργαζόμαστε μαζί Του, με την προσευχή μας, την ταπείνωσή μας, την μετάνοιά μας και τα έργα αγάπης. Αυτά από μόνα τους είναι ισχυρή φωνή προς τον Θεό για να σπεύσει και να μας βοηθήσει. «Συν Θεώ και χείρα κίνει», θα λέγαμε διαφορετικά σήμερα!

Μια πρόσφατη ιστορία (17 Μαρτίου 2013) επέμβασης του Θεού μετά από θερμή προσευχή του ασθενούς και των δικών του είναι και η ακόλουθη:

Ο 23χρονος Michael Crowe έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια μέχρι που... η καρδιά του γιατρεύτηκε από μόνη της! Η οικογένεια του Michael Crowe το αποδίδει στη δύναμη της προσευχής...

Σύμφωνα με δημοσίευμα που μεταδόθηκε στον Omaha World Herald οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι αντί να χρειάζεται να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση –όπως αρχικά σχεδίαζαν για την περίπτωση του Michael- η καρδιά του άρχισε να λειτουργεί κανονικά! Ο ίδιος ο Michael και οι γονείς του αποδίδουν την ανάρρωσή του στη «δύναμη της προσευχής», όπως είπαν χαρακτηριστικά.

Η καρδιά του άρχισε να χτυπά ξανά κανονικά λίγες ώρες αφότου οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο Michael έπασχε από μια μόλυνση στο αίμα που απειλούσε οποιαδήποτε προσπάθεια μεταμόσχευσης. Όταν μεταφέρθηκε στη μονάδα μεταμόσχευσης καρδιάς στο νοσοκομείο Nebraska Medical Centre πριν από ένα μήνα η καρδιά του ήταν έτοιμη να σταματήσει να χτυπάει. Οι γιατροί τον συνέδεσαν με ειδικό μηχάνημα για να κυκλοφορεί κανονικά το αίμα στις αρτηρίες του. Έπασχε από οξεία μυοκαρδίτιδα…. «Στην περίπτωση του Michael το σώμα του έμεινε "ζωντανό" χάρη στο μηχάνημα που έκανε όλη τη δουλειά». Ο νεαρός άντρας μπήκε στη λίστα μεταμοσχεύσεων και οι γιατροί τον έβαλαν σε κώμα. Όλο αυτό το διάστημα οι γονείς του Marie και John δεν έφυγαν από το πλευρό του, περιμένοντας με αγωνία το πολυπόθητο τηλεφώνημα. Μέσα σε τρεις εβδομάδες είχε βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα και οι γιατροί ετοιμάστηκαν για την επικίνδυνη επέμβαση. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο Michael έπαθε μια μόλυνση στο αίμα, που σύμφωνα με τους γιατρούς κατά πάσα πιθανότητα σήμαινε ότι δεν είχε πολλές πιθανότητες να επιβιώσει κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης και για το λόγο αυτό η επέμβαση αναβλήθηκε.
Και τότε, μία ώρα αφότου οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς του ότι η μεταμόσχευση θα ήταν πολύ επικίνδυνη, η αρτηριακή του πίεση άρχισε να αυξάνει, παρότι ήταν συνδεδεμένος με το μηχάνημα, ο ρόλος του οποίου ήταν να τη διατηρεί σε σταθερά επίπεδα. Αμέσως οι γιατροί τον εξέτασαν και έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι το αριστερό τμήμα της καρδιάς του... είχε γίνει καλά! «Η καρδιά του άρχισε να λειτουργεί ξανά από μόνη της. Το αριστερό της τμήμα αντλούσε ξανά αίμα κανονικά» είπε ο Dr. Um στο ABC. Λίγες ημέρες μετά λειτουργούσε κανονικά χωρίς μηχανική υποστήριξη και ο Michael πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο!

«Είναι ένα ιατρικό θαύμα. Η δύναμη της προσευχής είναι η καλύτερη ιατρική φροντίδα» είπε η μητέρα του Marie.

Μιχαήλ Χούλη, Θεολόγου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Για να λαμβάνεις στο Email σου τα νέα άρθρα

Αρχείο