Άγιος, Άγιος, Άγιος Κύριος Σαβαώθ· πλήρης ο ουρανός και η γη της Δόξης Σου. Ωσαννά εν τοις Υψίστοις· Ευλογημένος ο Ερχόμενος εν Ονόματι Κυρίου. (Άγιος, Άγιος, Άγιος είσαι Κύριε των Δυνάμεων· γεμάτος ο ουρανός και η γη από τη Δόξα Σου. Σώσε μας, Ύψιστε Θεέ· Ευλογημένος ο Ερχόμενος στο Όνομα Του Κυρίου).
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Το τελευταίο δείπνο

7Έφτασε η γιορτή των Αζύμων, κατά την οποία έπρεπε να θυσιαστεί ο αμνός του Πάσχα. 8Ο Ιησούς έστειλε τον Πέτρο και τον Ιωάννη λέγοντας: «Πηγαίνετε και ετοιμάστε να φάμε όλοι μαζί το πασχαλινό δείπνο». 9Εκείνοι τον ρώτησαν: «Πού θέλεις να ετοιμάσουμε;» 10Κι ο Ιησούς τους απάντησε: «Να, μόλις μπείτε στην πόλη, θα σας συναντήσει κάποιος που θα κουβαλάει μια στάμνα με νερό. ακολουθήστε τον στο σπίτι που θα μπει 11και πείτε στον οικοδεσπότη του σπιτιού: "ο Διδάσκαλος σε ρωτάει: πού είναι το δωμάτιο όπου θα φάω μαζί με τους μαθητές μου το πασχαλινό δείπνο;" 12Εκείνος τότε θα σας δείξει ένα μεγάλο αγώγι στρωμένο. εκεί να ετοιμάσετε». 13Έφυγαν και τα βρήκαν όπως ακριβώς τους τα είχε πει, και ετοίμασαν το πασχαλινό τραπέζι.
 14Όταν ήρθε η ώρα του δείπνου, ο Ιησούς κάθισε στο τραπέζι μαζί με τους δώδεκα αποστόλους. 15Και τους είπε: «Πάρα πολύ επιθύμησα να φάω αυτό το πασχαλινό δείπνο μαζί σας, πριν από το θάνατο μου.
16Σας βεβαιώνω πως δε θα ξαναφάω μαζί σας το πασχαλινό δείπνο, ωσότου αυτό βρει την αληθινή πληρότητα του στη βασιλεία του Θεόυ». 17Ύστερα πήρε το ποτήρι, έκανε ευχαριστήρια προσευχή και είπε: «Πάρτε το αυτό και μοιράστε το μεταξύ σας, 18γιατί σας λέω πως από δω και πέρα δε θα ξαναπιώ απ' τον καρπό του αμπελιού, ώσπου να έρθει η βασιλεία του Θεού». 19Ύστερα πήρε ψωμί και, αφού έκανε ευχαριστήρια προσευχή, το κομμάτιασε και τους το έδωσε λέγοντας: «Αυτό είναι το σώμα μου, που παραδίνεται για χάρη σας. αυτό που κάνω τώρα να το κάνετε σε ανάμνησή μου». 20Το ίδιο, μετά το δείπνο, πήρε και το ποτήρι λέγοντας: «Αυτό το ποτήρι είναι η νέα διαθήκη, που επισφραγίζεται με το αίμα μου το οποίο χύνεται για χάρη σας.
 21Αλλά να, το χέρι αυτού που θα με προδώσει είναι μαζί μου πάνω στο τραπέζι. 22Ο Υιός του Ανθρώπου, βέβαια, βαδίζει σύμφωνα μ' αυτό που όρισε ο Θεός. αλίμονο όμως σ' εκείνον τον άνθρωπο από τον οποίο θα προδοθεί». 23Αυτοί τότε άρχισαν να συζητούν μεταξύ τους ποιος άραγε απ' όλους να είναι αυτός που πρόκειται να διαπράξει κάτι τέτοιο.

(ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ
Ευαγγέλιον κατά Λουκάν 22, 7-23)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αρχείο