Άγιος, Άγιος, Άγιος Κύριος Σαβαώθ· πλήρης ο ουρανός και η γη της δόξης Σου. Ωσαννά εν τοις υψίστοις· ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου. Ωσαννά εν τοις υψίστοις (Άγιος, Άγιος, Άγιος είσαι Κύριε των Δυνάμεων· γεμάτος ο ουρανός και η γη από τη δόξα Σου. Σώσε μας, ύψιστε Θεέ· ευλογημένος ο ερχόμενος στο όνομα του Κυρίου. Σώσε μας, ύψιστε Θεέ)
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

"Η ευτυχία των Χριστουγέννων δεν έχει να κάνει με εγκεφαλικές γνώσεις..."

Το θέμα δεν είναι να μάθουμε πολλά, αλλά να ξεμάθουμε: όλα τα λανθασμένα που μάθαμε τόσα χρόνια, για το Θεό, τον εαυτό μας, τους άλλους.
Η ευτυχία των Χριστουγέννων δεν έχει να κάνει με εγκεφαλικές γνώσεις, αλλά με το βίωμα της καρδιάς που μπορούν να το έχουν ακόμα κι αγράμματοι βοσκοί, όπως έγινε στη Γέννηση του Χριστού.

Η εποχή εκείνη, τόσο φτωχή θεολογικά, γέννησε το Χριστό. Σήμερα, με την τόσο μεγάλη θεολογική παραγωγή και γραμματεία, δύσκολα γεννιέται ο ταπεινός Θεός, διότι Αυτός είναι Νήπιο, κι αποκαλύπτεται ¨νηπίοις¨.
Σε καρδιές που αγαπούν, πονούν, ξέρουν να κλαίνε και να χαμογελούν, να μοιράζονται, να νιώθουν όχι ξεχωριστοί, μα ενωμένοι μ' όλα τα αδέρφια τους στη γη.

π. Ανδρέας Κονάνος

http://churchofagianapa.blogspot.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αν θέλεις, δες κι εδώ

Για να λαμβάνεις στο Email σου τα νέα άρθρα

Αρχείο